Het Happinez festival
 

 

Het vijfde Happinez festival in Taets Amsterdam vond plaats op 10, 11 & 12 mei 2019. Het is nog niet bekend wanneer het volgende Happinez Festival zal plaatsvinden.
Met lezingen, workshops, muziek, yogasessies, stilte, klankschaal-sessies, meditaties en heerlijk eten voor 11.000 bezoekers.

Sinds de eerste editie in 2012 is het Happinez Festival een groot succes. Elke twee jaar werd Fort Voordorp bij Utrecht voor de gelegenheid omgetoverd tot een sprookjesachtige locatie, waarbij mensen uit alle uithoeken van Nederland en België drie dagen lang hun geluk konden vinden. Met elke editie stegen de bezoekersaantallen, waardoor het Happinez Festival zich inmiddels heeft bewezen als entiteit in de wereld van de positieve, bewuste en liefdevolle lifestyle. Zo verwelkomde Happinez op de eerste editie 4.500 bezoekers en bezochten bijna 10.000 bezoekers de vierde editie in 2017. Maar liefst 67 toonaangevende sprekers en meer dan 100 exposanten zorgden
voor het meest inspirerende, magische en daarmee succesvolle geluksevent ooit.

Het Happinez Festival is dé plek waar mensen uit de wereld van zingeving, geluk en spiritualiteit samenkomen. Bekende schrijvers en leraren uit binnen- en buitenland komen graag op het festival vanwege de unieke sfeer, geen uitgever durft het festival daarom nog te missen. Brandon Bays (grondlegger van The Journey) zei daarover: “Ik kom op tientallen festivals en reis de hele wereld over, maar nergens is zo’n bijzondere sfeer als op het Happinez Festival.” Het DNA van Happinez – veel liefde en zorg- zit in de kleinste details: dat spat er op het festival aan alle kanten vanaf. We zijn trots op de reputatie van het festival, waardoor de grote namen blijven komen:
van een Koreaanse zen-monnik tot onze ‘eigen’ Jan Geurtz, van geluksauteur Leo Bormans (de man die Matthijs van Nieuwkerk een minuut lang stil kreeg) tot de rechterhand van de Dalai Lama.

Festivalpubliek
Wat Happinez-lezers en bezoekers bindt is een mentaliteit. Ze staan bewust in het leven, zijn op zoek naar betekenis, zelfontwikkeling en innerlijke rust. Het merendeel van ons publiek is vrouw, werkend, hoogopgeleid en ondernemend. Ze zoekt inspiratie op het gebied van reizen, wonen, food, kunst, cultuur, spiritualiteit, duurzaamheid, gezondheid en psychologie. Omdat de Happinez-onderwerpen vandaag de dag een steeds breder publiek aanspreekt, hebben we dit jaar een diverser programma wat varieert per dag. Zo garanderen we dat er voor iedereen wat te beleven valt. Nieuw dit jaar is het business podium op vrijdag, dat speciaal is ingericht voor ondernemers, coaches en zzp’ers. Daarnaast is er op zaterdagavond een extra programma voor muziekliefhebbers waarbij dans en rituelen een grote rol gaan spelen. Ook voorziet het festival in 2019 meer lezingen over bewust ouderschap en krijgen de mannen dit jaar meer aandacht met een eigen programma op de Circle Stage.

FACTS
• 87% van de bezoekers is vrouw
• 38% bezoekt het festival met een vriendin, 24% komt alleen
• Gemiddelde besteding op het terrein > € 80,-
• Het merendeel komt voor verdieping (61%)
• Meest populaire onderwerpen zijn intuïtie en meditatie
• Bezoekers komen vooral voor de workshops (80%), lezingen (70%), eten en drinken (52%), healings (45%) en shopping (52%)
• Wat men uniek vindt aan het festival is de goede intieme sfeer en het rijke aanbod van lezingen en workshops.

 

 

Meer informatie? Neem contact op met Value Zipper: info@valuezipper.nl| 085-0605003