Het blad

Kerncijfers

Frequentie: wekelijks (46 maal per jaar)
Betaalde gerichte oplage: 32.651 exemplaren (HOI, 2e kwartaal 2014)
Totaal verspreide oplage 33.814 exemplaren (HOI, 2e kwartaal 2014)
Gemiddeld bereik: 183.000 wekelijkse lezers (NOM Print Monitor 2013-II/2014-I)

Profiel

Vrij Nederland; klassieke journalistiek in een blad dat blijft vernieuwen
Vrij. In de rijke geschiedenis van opinieweekblad Vrij Nederland heeft dat woord een elementaire rol gespeeld. Vrijheid is in 1940, tijdens de bezetting, de aanleiding om het blad illegaal op te zetten. Maar ook als Vrij Nederland na de Tweede Wereldoorlog bovengronds verdergaat, schuwt het politieke stellingname niet. Vanaf de jaren ‘50 maakt de titel school met spraakmakende interviews, scherpzinnige columns en natuurlijk de maandelijkse boekenbijlage. VN’s reputatie als vrijzinnig, intelligent en betrouwbaar opinieblad staat.

Achter de feiten aan
En hoewel het huidige VN zichtbaar met de tijd én met zijn lezer is meebewogen, bleef het karakter onveranderd. VN wil nog steeds een rol spelen in het maatschappelijke debat. Het blijft ook nu kritische consumenten trakteren op prikkelende artikelen en doortimmerde reportages. En dat doet het in de vorm die we van Vrij Nederland kennen: niet vrijblijvend opinies presenteren, maar achter de feiten aan jagen. Beschrijven, maar vooral ook onderzoeken en analyseren. Bij Vrij Nederland ligt de journalistieke lat ongekend hoog. Dat herkennen niet alleen de lezers, maar ook de actualiteitenprogramma’s die het blad regelmatig citeren.
In 2009 kreeg VN een pittige restyling. Het blad is toegankelijker dan ooit, zonder concessies te doen aan zijn identiteit. Integendeel, de redactionele pijlers politiek, samenleving, justitie, economie en cultuur zijn nog altijd overeind. Nieuw is de component lifestyle waarmee VN nog meer aan de belevingswereld van zijn lezers raakt. Daarnaast heeft het er verse rubrieken en een nieuwe, heldere indeling bij gekregen. Maar er is ook iets terug uit die rijke traditie. VN zoekt weer iets scherper de grenzen van het opiniëren op en staat zich ook wat meer satire toe. De binnenkant is, kortom, tenminste zo kritisch geactualiseerd als de cover. Maar was het daar destijds ook niet om begonnen? Lang leve de inhoud.

Vrij Nederland 70 jaar

Doelgroep

Levensgenieters, met een brede maatschappelijke oriëntatie en culturele interesse. Hoog opgeleide en welstandige mannen en vrouwen van 35 jaar en ouder. Overwegend werkzaam in het hoger kader.

Lezersprofiel

Lezersprofiel

Verschijnings- en sluitingsdata 2015

Verschijnings- en sluitingsdata 2015

Exposities en tentoonstellingen

Exposities is een advertentierubriek in Vrij Nederland. Een maandelijkse rubriek waarin lezers een overzicht van actuele exposities en tentoonstellingen wordt aangeboden. Opgemaakt volgens een vast stramien, waarin per pagina maximaal acht deelnemers hun aanbod kunnen presenteren.

Exposities

Exposities

Exposities voorbeeldpagina

Exposities voorbeeldpagina

Onderzoek

Weekbladpers Media heeft een rijke historie op het gebied van media en onderzoek. Deze naam houden we graag in ere. Naast media(bereik)onderzoek is ook reclamereactieonderzoek als onderdeel van accountability een onmisbare schakel in het mediaplanningsproces gebleken.

Voor verzoeken voor het uitdraaien van rankings, crossings, mediaplannen en meer informatie over onderzoek kunt u contact opnemen met Viola Rudelsheim, tel. 020 - 551 85 47.

lees verder

Algemene voorwaarden

Alle orders worden afgesloten en uitgevoerd overeenkomstig de Regelen voor het Advertentiewezen, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank en bij de Kamer van Koophandel te Amsterdam en de eigen aanvullende voorwaarden. Bij verschil tussen de Regelen en de onderhavige voorwaarden gelden laatstgenoemde. De door de wederpartij gehanteerde eigen voorwaarden worden uitdrukkelijk uitgesloten voor zover zij in strijd zijn met de onderhavige voorwaarden.

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

Download hier

Lezersprofiel

Lezersprofiel

Tariefkaart 2015

Tariefkaart 2015

Tariefkaart Plusproposities

Tariefkaart Plusproposities

Cultuurtarieven

Cultuurtarieven
 • Frits van Exter
   

  Frits van Exter

  Hoofdredacteur

  "Of het nu gaat over politiek, cultuur, eigen geld of lekker eten, het draait voor onze lezers om inhoud en kwaliteit. Wie dat kan bieden, is bij hen aan het goede adres."

 • Robert van de Griend
   

  Robert van de Griend

  Adjunct-hoofdredacteur

  "Werken bij Weekbladpers Media is geen werk. Booglassers, pijpfitters, dakdekkers, díe werken. Wat ik dagelijks doe, zo tussen negen en zes, is vooral een voorrecht. En het beste excuus om alles te doen waarvan mijn hart sneller gaat kloppen."